Vijgen

€20,00
THT: 31.03.20
Beschikbaarheid: Op bestelling
  • Bestel 3 stuk(s) voor €19,00 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 stuk(s) voor €18,00 per stuk en bespaar 10%

 

Vijgen - Bio

De Europese Unie besloot dat vijgen vanaf volgend jaar de vermelding ˜Goed voor je gezondheid™ mogen dragen. Dat is meteen een primeur.

Vijgen worden ook bij ons eindelijk populairder, maar zijn nog steeds ondergewaardeerd. Tal van wetenschappelijke onderzoeken toonden nochtans hun positieve invloed op onze gezondheid onweerlegbaar aan, en die gezondheidsclaim wordt nu extra onderstreept door de recente beslissing van de Europese Unie die nochtans strenge normen hanteert om een product als ˜Goed voor onze gezondheid™ te promoten.

Vijgen zijn rijk aan vitaminen A, B en C. Vijgen verhogen daardoor je natuurlijke weerstand en dat is vooral belangrijk in het vooruitzicht van de winter. Ze zijn ook rijk aan onmisbare mineralen als kalium, calcium, magnesium en fosfor.

 

Vijgen hebben een gunstig effect op

  • Diabetes: van vijgen is bijna alles eetbaar, zelfs de bladeren. Vijgenbladeren verhogen het insulinegehalte in ons bloed en zijn dus gunstig voor diabetici. Door het eten van vijgenbladeren moeten ze immers minder insuline spuiten
  • Spijsvertering: vijgen barsten van voedingsvezels, onmisbaar voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit en verhelpen maagpijn.
  • Bloedsuikerspiegel: vezelrijke voeding zorgt ervoor dat alle gezonde voedingsstoffen gelijkmatig door het lichaam opgenomen worden. Dat heeft voor gevolg dat je bloedsuikerspiegel meer constant blijft, zonder veel pieken en dalen. Vijgen zijn rijk aan kalium, een mineraal dat eveneens helpt bloedsuikerniveau op een gezond peil te houden. 
  • Hart- en vaatziekten: vijgen zijn een belangrijke leverancier van omega 3 en omega 6 vetzuren, belangrijk voor een gezond hart en bloedvaten.
  • Overgewicht: vanwege hun hoge concentratie aan omega 3 en omega 6 vetzuren passen vijgen in ieder gezond dieet. Het gaat hier immers om plantaardige vetten die je gezond doen vermageren. Dat staat in schril contrast met transvetten, echte dikmakers.
  • Keelpijn: vijgen bevatten polymeren of slijmstoffen die de slijmvliezen in je keel beschermen en op die manier keelpijn verzachten en zelfs kunnen voorkomen.
  • Osteoporose: vijgen zijn rijk aan kalium en calcium, twee mineralen waarvan is geweten dat ze de aanmaak van gezond en sterk botweefsels in de hand werken die de aanmaak van botweefsel bevorderen. Heb je last van osteoporose, dan zijn vijgen échte aanraders

 

Gezonde suikervervanger

Vijgen passen perfect in het gezonde raw food dieet. De vele aanhangers van dit dieet gebruiken vijgen en andere gedroogde vruchten als gezonde suikervervanger.

 

 

Bron: http://www.optimalegezondheid.com/ geraadpleegd op 19/08/2016

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen