Sesamzaad

€15,00
THT: 31.08.20
Beschikbaarheid: Op bestelling
  • Bestel 3 stuk(s) voor €14,25 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 stuk(s) voor €13,50 per stuk en bespaar 10%

 

Sesamzaad - Bio

Sesamzaad is een bijzondere voedingsbron die in de traditionele voeding van vele culturen in hoog aanzien staat.
De beste manier om sesam te eten is onder gemalen vorm, bv. in een sesammelk, sesamsaus of in een fruitmoes. 

Sesam is goed bedeeld met fosfor, waarbij wij onmiddellijk denken aan geheugen en ontspanning. Een tekort aan fosfor in het lichaam heeft vergeetachtigheid en prikkelbaarheid als gevolg. Lange tijd werd vis gezien als voornaamste leverancier van fosfor. Inmiddels is gebleken dat het fosforgehalte in sesamzaad twintig maal groter is dan bij vis. Sesam is van oudsher bekend als waardevol voedingsmiddel. Het werd gebruikt bij de voedselbereiding, maar werd ook meegenomen op reizen, deels omdat het gemakkelijk mee te nemen is maar ook omdat het snel verzadigt.

Sesam bevat 35 % eiwit en is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, die zeer gunstig zijn voor de algemene gezondheid. Dagelijks een eetlepel sesamzaad zou in het voedingspatroon van velen al een heel verschil maken.

Sesam houdt het organisme ook vrij van cholesterolproblemen. Het is rijk aan licht verteerbare vetten die lecithine bevatten. De lecithine uit sesamzaad wordt door natuurartsen superieur geacht aan die uit soya, omdat zij in emulsie is en gemakkelijker door het organisme opgenomen wordt. De lecithine afkomstig van sesam bezit bepaalde aminozuren, zoals inositol, choline en methionine die zelden aanwezig zijn in plantaardig voedsel. ô˜Het gehalte aan calcium is dubbel zo groot als aan fosfor. Dat is meteen de meest gunstige verhouding waarin het menselijk lichaam die twee mineralen verbruikt. Per 100 g sesamzaad treffen wij 1125 milligram calcium aan, bij kaas 1086, sojaboon 227, amandelen 230 en één liter volle melk 1180. Sesammelk kan de melk van de koe uitstekend vervangen, bij kinderen die voor zuivel allergisch zijn. In tegenstelling tot ander eiwitrijk voedsel, heeft sesam niet de neiging tot het vormen van zuren bij de stofwisseling. Sesam kan gegeten worden als zaad, gemalen, als boter (tahin) of als drank (sesammelk) en is een van de gemakkelijkst verteerbare eiwitbronnen. Daarom wordt sesam zo gemakkelijk verdragen door mensen met een zwakke spijsvertering, ook wanneer zij vele andere voedingssoorten niet meer aan kunnen. Sesam leent zich bijzonder goed om in babyvoeding verwerkt te worden.

Noteer dat sesam de vitamine van Goetsch bevat, een complex van groeibevorderende stoffen.

Terecht mogen wij dus stellen, dat een regelmatig gebruik van sesam mag bestempeld worden als een voortreffelijk voedingssupplement, waarmee aan preventieve gezondheidszorg gedaan wordt.

 

Taste it Pure biedt 2 varianten aan:

 

Sesamzaad ongepeld - Bio 

Sesamzaad zwart - Bio

Zwarte sesam heeft alle voordelen van witte sesam, maar deze wilde variant verhoogt aanzienlijk het vitamine E-niveau in het bloed. Zwarte sesam is zeer rijk aan anti-oxidanten en basische mineralen. Ook hierover zijn de bronnen het eens : als je de kans krijgt om regelmatig wat zwarte sesam aan je voeding toe te voegen, zal je gezondheid er wel bij varen. Het is een bron van natuurlijke lecithine die geen enkele bewerking nodig heeft.

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen