Biologisch of natuurlijk

Passie voor: beste kwaliteit, natuurlijke producten, biologische teelt, zo min mogelijk verhitting en idealiter kennis van het gehele productie- en distributieproces en Fair Trade. Zoveel mogelijk onbehandeld en met de nadruk op gezondheid en respect voor mens, dier en natuur. Natuurlijk kunnen we niet al onze wensen vervullen maar we proberen zo goed mogelijke afwegingen te maken zodat we zo veel mogelijk van onze uitgangspunten kunnen verwezenlijken.

De term biologisch, bio of organisch is bij voeding beschermd en mag niet zomaar op een product gekleefd worden. Wij proberen zo veel mogelijk met biologische producten te werken. Daar waar dit niet mogelijk is of de kwaliteit niet goed genoeg is kiezen we voor het beste alternatief.

Het overgrote deel van ons assortiment is biologisch, maar soms mag dit label niet gevoerd worden. Dit kan te maken hebben met kleinschaligheid, praktische handhaving of opnieuw verpakken.

Het certificeren van biologische producten is zeer complex, duur en tijdrovend. Voor sommige kleinere boeren, leveranciers of distributeurs is het vrijwel onmogelijk om hieraan te voldoen terwijl zij toch werken met hele mooie natuurlijke producten. Wij doen ons uiterste best om die producten in ons assortiment op te nemen die zo natuurlijk mogelijk zijn. Waar boeren en handelaars zo eerlijk mogelijk beloond en behandeld worden.