Over Taste it Pure

 

Adegemstraat 43
2800 Mechelen
[email protected]
0473.69.09.46

 

Waarvoor staat Taste it Pure?

Taste it Pure is de nieuwe ‘thuis’ voor iedereen met interesse in of passie voor een natuurlijke levensstijl.

"Taste it Pure vindt zijn oorsprong in mijn passie voor lekkere en natuurlijke producten, mijn liefde voor pure en duurzame ingrediënten en het verlangen om mijn kennis en ervaring te delen. Het begin van een nieuw verhaal dat gegroeid is vanuit mijn wens om voor LekkerVitaal een nieuwe thuis te vinden.” – Andrée Vercammen, oprichtster Taste it Pure

 
Taste it Pure, een initiatief van Andrée Vercammen

Andrée Vercammen begon een aantal jaar geleden met LekkerVitaal met de bedoeling mensen vertrouwd en bewust te maken van de kracht van gezonde, plantaardige, biologische, volwaardige en overwegend rauwe voeding. De ingrediënten zijn bovendien vrij van zuivel, gluten en geraffineerde suiker.

In 2016 maakt LekkerVitaal plaats voor Taste it Pure, de volgende stap …

Nieuwsgierig hoe Andrée Vercammen met voeding en gezondheid startte?

 

Taste it Pure – pure cooking, shopping, tasting

Taste it Pure is de “thuis” van een aantal activiteiten die “pure” gemeenschappelijk hebben:

  • Pure cooking: in Mechelen, maar ook daarbuiten, organiseert Taste it Pure workshops. Meer hierover lees je hier.
  • Pure shopping: Taste it Pure heeft een breed assortiment natuurlijke en plantaardige ingrediënten in haar webshop.
  • Pure tasting: bij Taste it Pure in Mechelen kan je ook terecht om gezellig aan te schuiven aan onze tafel. Meer hierover lees je hier.
 
Taste it Pure en biologisch of natuurlijk

Passie voor: beste kwaliteit, natuurlijke producten, biologische teelt, zo min mogelijk verhitting en idealiter kennis van het gehele productie- en distributieproces en Fair Trade. Zoveel mogelijk onbehandeld en met de nadruk op gezondheid en respect voor mens, dier en natuur. Natuurlijk kunnen we niet al onze wensen vervullen maar we proberen zo goed mogelijke afwegingen te maken zodat we zo veel mogelijk van onze uitgangspunten kunnen verwezenlijken.

De term biologisch, bio of organisch is bij voeding beschermd en mag niet zomaar op een product gekleefd worden. Wij proberen zo veel mogelijk met biologische producten te werken. Daar waar dit niet mogelijk is of de kwaliteit niet goed genoeg is kiezen we voor het beste alternatief.

Het overgrote deel van ons assortiment is biologisch, maar soms mag dit label niet gevoerd worden. Dit kan te maken hebben met kleinschaligheid, praktische handhaving of opnieuw verpakken.

Het certificeren van biologische producten is zeer complex, duur en tijdrovend. Voor sommige kleinere boeren, leveranciers of distributeurs is het vrijwel onmogelijk om hieraan te voldoen terwijl zij toch werken met hele mooie natuurlijke producten. Wij doen ons uiterste best om die producten in ons assortiment op te nemen die zo natuurlijk mogelijk zijn. Waar boeren en handelaars zo eerlijk mogelijk beloond en behandeld worden.

 
Nog suggesties of opmerkingen?

Uit ervaring weten we hoe belangrijk elke stap in de werking van Taste it Pure is. Van aankoop over verpakken en verzenden tot de foto's op onze website, alles moet duidelijk en perfect zijn. Alleen zo kunnen we je geven wat je verwacht: een smaakvol en krachtig product dat voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over onze werking, onze website of een van onze producten? Laat het ons zeker weten. Wij laten ons graag door jou inspireren! Contacteer ons op [email protected].