Hennepzaad

THT: 31.08.20
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)
  • Bestel 3 stuk(s) voor €8,55 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 stuk(s) voor €8,10 per stuk en bespaar 10%

 

Hennepzaad, ongepeld - Bio

Hennepzaad heeft een pittige notensmaak die een beetje naar pijnboompitten smaakt. Dit is een prachtige voedingsbron van maar liefst 33 % volwaardig eiwit en dat nog eens gecombineerd met Omega-3 vetzuren. Eet drie eetlepels per dag om van al zijn voordelen te genieten ! Maak er hennepmelk van of verwerk het in een smoothy, in een zoete of hartige saus, of gebruik ze als een topping over je salades, al of niet gemengd met kruiden.

Dit is een buitengewoon goed verteerbare bron van eiwitten en is een goede ondersteuning voor atleten, veganisten en vegetariërs. Hennepzaden zijn volledig eiwit, met de 9 essentiële aminozuren die uit de voeding moeten opgenomen worden. Dankzij zijn perfecte balans tussen omega 3 en omega 6, is dit de ideale voeding om ontsteking te voorkomen. Een goede bron van vitamine E, die als een antioxidant helpt om de cellen te beschermen.
Dit is ideaal voor het maken van hennepmelk: Spoel de zaden, zet ze onder zuiver water een nacht te week. Giet het overblijvende water weg en mix samen met 4 x zijn volume aan water in de blender. Pers door een persdoek en je hebt de heerlijkste basis voor hennepmelk. Maak varianten door toevoeging van gedroogde vruchten (dadels, abrikozen, rozijnen, vijgen­) en/of voeg vers fruit toe voor een heerlijke shake !

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen