Hoe ik met voeding en gezondheid startte...

Als mama van 2 kleine kindjes met voedingsallergieën van bij de geboorte (ondertussen al grote tieners) was ik op zoek naar “oplossingen”. Na een paar jaar vond ik dat de eerder klassieke diagnoses en remedies niet echt waren wat mijn gezin nodig had. Al heel snel ben ik me meer gaan verdiepen in gezonde, volwaardige en natuurlijke voeding.
De resultaten bleven niet uit. Groot feest! Maar … er bleef natuurlijk de druk van directe en indirecte omgeving zoals feestjes bij vrienden met lekker gebak en BBQ worstje, ontvangst bij familie met ijsjes voor de kleinkinderen en lekker frietjes met mayonaise.

Daarom ben ik me ook meer en meer, bovenop het gezondheidsaspect, gaan toeleggen op het culinaire aspect van pure, rauwe voeding. Het oog wil ook wat. Niets zo fijn als (andere) kinderen zien proeven van zelfgemaakt vetersnoep van fruit zonder enige toevoeging van suiker of kleurstoffen, of volwassenen rauwe taarten te zien verorberen “hoezo geen oven gezien?”, of gasten rauwe sushi te zien wegwerken “net als in een sushi-bar” …
Door het geven van opleidingen hoop ik zowel beginners op het vlak van de raw food keuken als zij die al wat ervaring hebben te inspireren. Bovendien zou ik heel graag mijn steentje willen bijdragen tot het “verspreiden van het raw-food-woord” door een aantal deelnemers te begeleiden tot ze zelf als
lesgever workshops geven.
 

Mijn curriculum

Geboren in 1971 in het Brusselse, ben ik opgegroeid en blijven plakken in Keerbergen. Na de Latijn-Griekse humaniora kies ik om Marketing te gaan studeren in Antwerpen. 
Na een eerste praktijkervaring kriebelt het om T.E.W. te gaan studeren aan de VUB, wat ik combineerde met een aantal interim opdrachten bij BMW. 
Dan volgen er jobs bij bedrijven zoals Ingram Micro en Sopres. Al snel kies ik ervoor om als zelfstandig consultant aan de slag te gaan. Op die manier ben ik voornamelijk betrokken bij marketing- en communicatieprojecten bij bedrijven als Electrabel, Telenet, Agfa en De Post.

Zoals hierboven al beschreven, word ik “2 kinderen later” willens nillens ondergedompeld in gezonde, rauwe en glutenvrije voeding. Iets wat me niet meer loslaat en wat groeit tot een passie voor lekker vitale voeding. Mijn interesse voor gezondheid start definitief:

2005:
1ste kennismaking met Dr Peetermans en de Groene Dag (cursus darm)
2006: 4 dagen Groende Dag stage
2007:
* Start met causale Voetreflexologie (tot 2012)
* Start met Shiatsu en macriobiotische voeding (tot 2008)
Gekozen voor Causale Voetreflexologie en rauwe levende voeding
2008 :
Gestopt met “klassieke” jobs en gestart in de winkel van bio-boerderij de Akelei (tot 2009)
2009:
1ste sapvasten-week in Israël (herhaald in 2010 en 2011): om mijn lichaam en geest een welverdiende vakantie te geven na een bewogen transitie van zowel levensstijl als voeding
2010: 5 trial-workshops rond rauwe voeding voor vrienden
2011:
* Om mijn passie op een meer professionele manier met anderen te kunnen delen kies ik ervoor om naar het Living Light Culinary Institute in Forth Brag (California, USA) te gaan en behaalde er het Raw Culinary Arts Associate Chef and Instructor Certification™. 
* Kort daarna volg ik de "27-day Master Intensive opleiding bij Dr Cousins’ Tree of Life in Patagonia (Arizona, USA), www.gabrielcousens.com.
* vanaf dat jaar werd ik wel eens gevraagd om catering te doen voor o.a. een Open Bedrijvendagen (hapjes & taarten), een 1ste communiefeest (hapjes & taarten) in samenwerking met een warm buffet door derden en een verjaardagsfeestje (taarten & fruit)
2012: opstart LekkerVitaal met met het geven van raw food workshops thuis en demonstraties op verplaatsing.
2016 - 2018:
* Opstart webshop Taste it Pure www.tasteitpure.be
* Basisjaar Chinese geneeskunde en praktijklessen Chinese voedingsleer aan het OTCG in Antwerpen.
 
Ik volg zo veel mogelijk online raw food seminaries en verwerk ik redelijk wat eBooks van naar mijn mening gedreven, ervaren deskundigen op het domein van raw food, zoals vb Dr Ritamarie, Dr Cousens, David Wolf, … M.a.w ik volg de “international raw food scene” van nabij.