Zonnebloempitten

€2,00
* Eenheidsprijs: €6,06 / Kilogram
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Bestel 3 stuk(s) voor €1,90 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 stuk(s) voor €1,80 per stuk en bespaar 10%

 

Zonnebloempitten - Bio of Bio & Demeter

In 1980 ontmoette Stefaan De Wever, van Groene dag, een onderzoekster die bezig was met de begeleiding en de studie van MS-patiënten. Ze vertelde me dat het dagelijks gebruik van zonnebloempitten onmisbaar is in de voedingstherapie. Rauwe biologische zonnebloempitten bevatten essentiële vetzuren als oleïne en linoleenzuur die gelinkt zijn aan een stabiele bloedsuikerspiegel en het verlagen van LDL-cholesterol. Daarnaast wordt ook de stofwisseling erdoor verbeterd.

Rijk aan vitamine B-complex, en daardoor kunnen biologische zonnebloempitten de energie-niveaus verbeteren, de vorming van rode bloedcellen ondersteunen, het zenuwstelsel bevorderen, en angst verminderen. Ze zijn ook rijk aan vitamine E en mineralen zoals selenium en magnesium.

Biologische zonnebloempitten zijn rijk aan antioxidantia, bekend als fytosterolen, die zijn gekoppeld aan het verminderen van serumcholesterol bij mensen. Een 2005 studie, gepubliceerd in het American Journal of Agricultural and Food Chemistry, vond dat zonnebloempitten de hoogste fytosterolwaarden bevatten, die in eender welk soort noten kan worden aangetroffen. 

De gepelde zonnebloempitten hebben een heerlijke smaak, kunnen in salades worden verwerkt, of droog gemalen, of verwerkt in sausen, soepen, smoothies…

 

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen