Walnoten

€7,50
* Eenheidsprijs: €30,00 / Kilogram
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Bestel 3 stuk(s) voor €7,13 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 stuk(s) voor €6,75 per stuk en bespaar 10%

 

Walnoten - Bio

Walnoten behoren tot de boomnotenfamilie, samen met paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia noten, pecannoten, pijnboompitten en pistachenoten. Elk heeft zijn eigen unieke voedingswaarde.

Een kwart kopje walnoten, geeft meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van plantaardige omega-3 vetten, samen met ruime hoeveelheden koper, mangaan, molybdeen, en biotine. Enkele resultaten van het onderzoek naar walnoten leert ons dat walnoten passen in een anti-kanker voeding.

Walnoten helpen niet alleen het risico op prostaatkanker verminderen, maar ook op borstkanker. In één studie aten muizen de menselijke equivalent van 60 gram hele walnoten gedurende 18 weken. Het resultaat was significant kleinere en langzamer groeiende prostaattumoren in vergelijking met de controlegroep die dezelfde hoeveelheid vet van andere bronnen verbruikte.

Over het algemeen verminderde de walnoot in de voeding de groei van prostaatkanker met 30 tot 40 procent. Volgens een andere studie op muizen, halveerden een equivalent van een handvol walnoten het risico op borstkanker met de helft, en vertraagde de groei van de tumor met 50 procent.

Een gezond hart

Walnoten bevatten het aminozuur L-arginine, die meerdere vasculaire voordelen biedt aan mensen met hart-en vaatziekten, of degenen die een verhoogd risico op hart-en vaatziekten hebben als gevolg van meerdere cardiale risicofactoren.

Als je worstelt met herpes, kan je dit voorkomen of beperken met walnoten, die door het hoog niveau van arginine het aminozuur lysine, die herpes recidieven kan afbreken.

Walnoten bevatten plantaardige omega-3 vetten alfa-linoleenzuur (ALA), die anti-inflammatoire eigenschappen hebben en de vorming van pathologische bloedstolsels voorkomt. Onderzoek toont aan dat mensen die een dieet rijk aan ALA eten minder kans hebben op een fatale hartaanval en bijna 50 procent lager risico op een plotselinge hartstilstand.

Van het eten van slechts vier walnoten per dag is aangetoond dat de bloedspiegel van hart-gezonde ALA, 3 aanzienlijk verhoogt en de walnoot consumptie ondersteunt het gezond cholesterolgehalte.

Zeldzame, prachtige antioxidanten

Antioxidanten zijn essentieel voor uw gezondheid, omdat ze worden verondersteld de controle te houden over hoe snel je ouder wordt, door het bestrijden van vrije radicalen, die de kern vormen van leeftijdsgebonden achteruitgang.

Walnoten bevatten unieke en krachtige antioxidanten die beschikbaar zijn in slechts een paar soorten voedsel. Hieronder vinden we oa. chinon juglone, de tannine tellimagrandin, en het flavonol morin.

Walnoten bevatten antioxidanten die zo krachtig zijn in de strijd tegen vrije radicalen en de onderzoekers vinden het “opmerkelijk" hoe walnoten-polyfenolen chemisch-geïnduceerde leverschade helpen voorkomen. Walnoot polyfenolen hadden de beste werkzaamheid onder de geteste noten en ook de hoogste-lipoproteïne gebonden antioxiderende werking. De onderzoekers concludeerden: "Noten zijn rijk aan polyfenolen die door binding aan lipoproteïnen oxidatieve processen die leiden tot atherosclerose in vivo remmen. In menselijke suppletie-studies werd aangetoond dat noten het lipidenprofiel, de endotheelfunctie verhogen en ontsteking, alle zonder het risico op gewichtstoename. Omdat noten juist een verhoogde verzadiging veroorzaken, kan het gebruik van noten in een dieet helpen om gewichtstoename te voorkomen.  

Gezonde hersenen

In feite zou ik over al deze noten en pitten nog veel moeten zeggen, maar laat me afsluiten met iets wat ik al heel lang heb geleerd. Als je een walnoothelft bekijkt, doet het je meteen denken aan de vorm van de hersenen. Maar is het een fabletje? Helemaal niet ! Walnoten bevatten een verzameling zenuwbeschermende stoffen, met inbegrip van vitamine E, foliumzuur, melatonine, omega 3-vetzuren, en antioxidanten. Het onderzoek toont aan hoe walnoten de overdracht van informatie in het brein versterken, oa in het verhoogd vermogen om te redeneren bij jong volwassenen. Langer leven en helder van geest blijven? Walnoten kunnen helpen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen