Tamari

Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Bestel 3 stuk(s) voor €11,40 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 stuk(s) voor €10,80 per stuk en bespaar 10%

 

Tamari - Lima

Deze natuurlijke smaakversterker gemaakt uit gefermenteerde soja wordt gewaardeerd zowel in de westerse als in de oosterse keuken.


Tamari heeft een zeer goede voedingswaarde: hij is rijk aan eiwitten.

Bovendien is hij een goede bron van mineralen als Kalium, Magnesium en Fosfor en rijk aan onontbeerlijke spoorelementen als Mangaan, Chroom, Molybdeen en Selenium.

Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, de eiwitten en de vetten van de rauwe soja om in gemakkelijk verteerbare (want voorverteerde) voedingsstoffen: aminozuren, poly-onverzadigde vetzuren, trage suikers... Door de fermentatie wordt melkzuur gevormd, wat zorgt voor een efficiënte opname van voedingsstoffen.

Tamari bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in je bereidingen te vervangen door Tamari, kan je het zoutgehalte in je bereidingen sterk verminderen, terwijl je toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.

Tamari kan gebruikt worden als de gezonde en vloeibare tegenhanger van het bouillonblokje. Gebruik het niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel.

 

 

 

http://www.limafood.com/nl-be/onze-producten/tamari-strong-uitgesproken-smaak?from=catId%3D208

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen