Spirulina

€65,00
* Eenheidsprijs: €65,00 / Kilogram
 • Bestel 3 stuk(s) voor €61,75 per stuk en bespaar 5%
 • Bestel 5 stuk(s) voor €58,50 per stuk en bespaar 10%

 

Spirulina - Bio

Spirulina is de botanische naam van een minuscuul algenplantje van nog geen 0,2 mm lengte.
De naam Spirulina betekent letterlijk kleine spiraal en verwijst naar de spiraalvormige vorm van de alg.

Spirulina bevat een enorme, natuurlijke rijkdom aan vitale bouwstoffen en behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralen-bronnen ter wereld.

Spirulina bestaat uit volwaardige eiwitten en aminozuren (die zeer goed opgenomen worden), een tiental vitaminen (o.a. B12) en een twaalftal mineralen (o.a. ijzer), een hoge concentratie aan bladgroen, enzymen en antioxidanten met een celbeschermende functie.

Het is tevens rijk aan het anti-inflammatoire gammalinoleenzuur, dat ook een rol speelt in het cholesterolmetabolisme.

 

Oorsprong

Spirulina groeit van nature in meren in Mexico en Midden-Afrika die voldoen aan de benodigde, maar zeer extreme omstandigheden; een felle tropische zonnestraling en een gemiddelde watertemperatuur van ongeveer 35 ° C.

 

Eiwitten en aminozuren

Spirulina bevat in de ideale verhouding alle essentiële aminozuren.

De eiwitten en aminozuren in spirulina vormen 60 % van haar drooggewicht, d.w.z. tweemaal zoveel als gedroogde gist en driemaal zoveel als vis en mager vlees.

 

Mineralen

De voornaamste merkwaardigheid van de mineralensamenstelling van spirulina is de grote hoeveelheid ijzer. Spirulina bevat 10 maal meer ijzer dan spinazie. Zij bevat ook cobalt, chroom en selenium, maar niet in een hoeveelheid die voldoende is om een tekort aan die elementen te corrigeren.

 

Vitaminen, Chlorofyl (bladgroen) en gamma-linoleenzuur

Voor een gelijk gewicht bevat spirulina tweemaal zoveel vitamine B12 als lever, de voornaamste dierlijke bron ervan.

Zij bevat vitamine B1 en B2, en is dan ook aanbevolen als dieetsupplement bij vegatariërs. Tevens is spirulina rijk aan betacaroteen (provitamine A) en bevat ook een hoeveelheid vitamine E.

Spirulina is zeer rijk aan chlorofyl (bladgroen) dat een zeer gunstige invloed heeft op de aanmaak van rode bloedlichaampjes in samenwerking met ijzer, foliumzuur en vit. B12 die eveneens in ruime mate aanwezig zijn. Chlorofyl zuivert het bloed van afvalstoffen en bevordert de werking van alle weefsels en organen, in het bijzonder de lever.

Spirulina bevat rijkelijk gamma-linoleenzuur dat niet alleen zorgt dat de cholesterol zich niet in de bloedvaten kan afzetten maar waarvan de prostaglandines het bloed op een natuurlijke wijze verdunnen en voor een betere bloeddoorstroming zorgen.

 

Waarvoor Spirulina gebruiken?

 • Herstel na ziekte
 • Zwakte, vermoeidheid
 • Zware geestelijke en lichamelijke inspanning
 • Overgewicht, problemen met het vetmetabolisme
 • Zwangerschap, menstruatieklachten, menopauze, klachten van de huid, haren en nagels
 • Reiniging van afvalstoffen in het lichaam
 • Zwak immuunsysteem
 • Oncontroleerbare suikerspiegel
 • Natuurlijke bron van B12, foliumzuur, chlorofyl, ijzer
 • Verhoogt het metabolisme, zorgt voor meer vetverbranding

Bij volgehouden gebruik verbetert spirulina de celstofwisseling en zorgt voor een normaliserend effect op de eetlust, de drang om te snoepen vermindert. Wij zien het vooral als een hulpmiddel voor mensen met overgewicht.

Bij mensen met ondergewicht en die zoeken naar een veilige voedingsaanvulling met alkaliserende mineralen, adviseren wij liefst chlorella.

Ook de combinatie spirulina-chlorella biedt interessante mogelijkheden voor voedingstherapie

De verdraagbaarheid van spirulina is variabel. Sommige mensen (met te sterk werkende schildklier) reageren soms minder goed op spirulina. Spirulina werd geïntroduceerd in de VS als voedingssupplement, vooral als ondersteuning voor een verslankingsdieet. Voldoende dosissen geven na een periode van opbouw meer verzadigingsgevoel, waardoor de eetlust enigszins afneemt. Het lichte jodiumgehalte (als zeealg) verhoogt het metabolisme (versnelt de stofwisseling). Door het feit dat bladgroen een ontgiftende werking heeft, verklaart dit waarom spirulina zo'n ondersteunende werking kan hebben bij de gezondmaking van mens en dier.

 

Hoe Spirulina gebruiken en hoeveel?

Gebruik : in water, in smoothie, in lauwe thee
Dosering : 1-2 opgehoopte koffielepels per dag (5-10 gram) in 1 of 2 innames

 

 

Bron: Groene Dag

Bijkomende info

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen