Pijnboompitten

€19,50
* Eenheidsprijs: €58,50 / Kilogram
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Bestel 3 stuk(s) voor €18,53 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 stuk(s) voor €17,55 per stuk en bespaar 10%

 

Pijnboompitten - Bio

Proef onze karaktervolle pijnboompitten, met een smaak die de verse pijnboompitten benadert. 

Pijnboompitten zijn een bron van voeding sinds duizenden jaren voor volkeren zo divers als de indianen en de mensen in het Middellandse-Zeegebied. Ze worden gehaald uit de dennenappels van verschillende soorten naaldbomen, en moeten rauw gegeten worden voor het behoud van hun subtiele aroma en het ongeschonden gebruik van hun vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Dit is een ideale aanvulling op een gezond dieet en niet weg te denken uit de zuiderse keuken. Eet ze zo als afwerking van je gerecht of gemarineerd, in tamari (glutenvrije sojasaus) en appelazijn en op lage temperatuur gedroogd tot ze opnieuw krokant zijn. 

Dennenpitten worden geoogst uit geselecteerde soorten van dennenappels die groeien in veel gebieden van de wereld. Pijnboompitten zijn roomwit van kleur en variëren in lengte van 1 tot 2,5 centimeter. De gemiddelde dennenappel produceert meer dan 100 pijnboompitten, die eigenlijk de zaden zijn. Hoewel alle pijnboompitten rijk zijn aan voedingsstoffen, kunnen die uit bepaalde gebieden rijker zijn aan bepaalde nutriënten dan andere. Het vrijmaken van pijnboompitten uit de appels is een arbeidsintensief proces en verklaart de relatief hoge prijs van pijnboompitten. Maar ook de vraag naar pijnboompitten neemt over de hele wereld toe.

In "The Eating Plan," schrijft Douglas L. Margel dat pijnboompitten wellicht de beste eiwitrijke noten en zaden zijn, samen met amandelen en sesam en zonnebloempitten. Pijnboompitten zijn rijk aan foliumzuur, niacine en thiamine - alle leden van de familie B-vitaminen - en de mineralen mangaan, magnesium, kalium en zink. Een eetlepel pijnboompitten bevat 101 calorieën, 2 gram koolhydraten en eiwitten en 10 gram vet, en 0,6 gram voedingsvezel.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen