Geel lijnzaad

€3,00
* Eenheidsprijs: €7,50 / Kilogram
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Bestel 3 stuk(s) voor €2,85 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 stuk(s) voor €2,70 per stuk en bespaar 10%

 

Lijnzaad bruin – Bio

Lijnzaad is een vergeten voeding die werd herontdekt. Meer dan vijftig jaar was het zo goed als in onbruik geraakt en dat is natuurlijk jammer, want lijnzaad heeft zoveel te bieden voor de menselijke gezondheid. Om te beginnen is het een gemakkelijke bron van Omega 3 vetzuren, en is het bekend om zijn lijnzaad slijmen die de darmtransit bevorderen.

Lijnzaad bevat veel voedingsstoffen, maar je zult er maar de volle voedingswaarde aan ontlenen wanneer je het lijnzaad vlak voor het gebruik maalt. Koop nooit gemalen lijnzaad, want de oliën worden gemakkelijk ranzig.

Is het niet mogelijk om lijnzaad iedere dag te malen, maal dan voor een paar dagen en bewaar de rest in een glazen pot, op een koele en donkere plaats voor een paar dagen.

 

Lijnzaad goudgeel – Bio

Er is geen probleem met bruin lijnzaad. Alleen bevat deze oorspronkelijke variëteit een licht hogere hoeveelheid bitterstoffen (die door sommige mensen juist wordt gezocht). Gouden lijnzaad werd speciaal ontwikkeld voor zijn extra voedingsstoffen en zijn zachtere smaak. Deze variant heeft een notige-botersmaak. 

Biologisch gouden lijnzaad is extreem rijk aan omega-3 vetzuren, in het bijzonder alfa-linoleenzuur of ALA, met een ontstekingsremmende werking en de eigenschap dat het chronische andoeningenhelpt voorkomen.

Gouden lijnzaad is ook een prima bron van plantaardige lignanen, een soort foto-oestrogenen die cellulaire afwijkingen voorkomen. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen