Chiazaad

€5,50
* Eenheidsprijs: €16,67 / Kilogram
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Bestel 3 stuk(s) voor €5,23 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 stuk(s) voor €4,95 per stuk en bespaar 10%

 

Chiazaad - Bio 

Sommige bronnen spreken over chia als “het hemelse voedsel dat àlles heeft!” Inderdaad, wanneer we naar het voedingsprofiel van chiazaden (Salvia hispanica) kijken, dan zien we daarin een wijd spectrum van voedingsstoffen die voor veel mensen kritisch zijn, waardoor de toevoeging van chia het antwoord kan zijn op veel tekorten en de eraan gerelateerde gebreken.
 
Het is één van de zaden die rijk zijn aan omega-3-vetzuren, barstensvol antioxidanten, vitamines, mineralen, en een substantie die je darm erg op prijs zal stellen : oplosbare vezels. Deze oplosbare vezels hebben een zielsvermogen van 800%, waardoor 1 eetlepel chia, geweekt in water, tot acht maal zijn volume aan water opneemt en dit omzet in een buitengewoon interessante gel. Maak daar gebruik van in gerechten, als bindmiddel, maar ook wanneer de ingewanden geïrriteerd zijn, als een zachte bulkvormer en reiniger. 
 
Je kunt de zaden malen of in zijn geheel gebruiken in puddings en zadenmengsels. Taste it Pure heeft alleen de beste zwarte chia, biologisch gekweekt, en niet behandeld. Chia is een product dat, droog bewaard, minstens vijf jaar houdbaar is. 
 
Het gebruik ervan houdt de bloedsuikerspiegel stabiel, hydrateert het lichaam en helpt om de stoelgang op een normale, dagelijkse manier te evacueren.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen